maanantai 30. toukokuuta 2011

Vihdoin taivas aukeni...

... ja "vanha taivas" tuli esiin. Kyllä tätä onkin jo odotettu. Puutarhahommat ovat olleet usean päivän seis, kun ei ole viitsinyt mennä itseään vesisateeseen kastelemaan. Nyt pitää antaa hieman kuivahtaa ja sitten pääsee jatkamaan. Muutama perenna pitäisi kiikuttaa paikasta A paikkaan B ja päinvastoin. Yksi kukkapenkki pitää laittaa kokonaan uusiksi jne. Hommia riittää.


Olen ihaillut monessa blogissa kauniita virkattuja mattoja. Itsekin olen paljon virkannut, mutta mattoja en ole tehnyt. Sekin asia on nyt korjattu. Sadepäivät saivat sen aikaan, että etsin joskus käsityömessuilta ostamani ontelokuteet esille ja lähdin kokeilemaan maton virkkausta. Malli on aivan yksinkertainen pylväitä ja ketjusilmukoita. Tein kaksi mattoa, mutta kumpikaan niistä ei tullut ns. mallinmukaisesti valmiiksi, koska kuteet loppuivat kesken. Ihan hyvän kokoiset kuitenkin. Pienempi on halkasijaltaan noin 70 cm ja isompi noin 90 cm. Kaipa ne jostain paikkansa löytävät, ehkä mökiltä.

Tässä aikaansaannokseni:Ehkä pitäisi hakea uutta kudetta ja niin paljon, että saisi edes yhden maton valmiiksi asti. Ohjeen mukaan valmiin maton halkaisija on noin 130 cm.

Hyvää alkanutta viikkoa!
-sellariina-

3 kommenttia:

  1. Hienot matot ja onhan nämä pieninäkin käytännölliset esim. vessan mattoina?!

    VastaaPoista
  2. Sara ja Purnauskis: Kiitos!

    Nyt on hankittu valkoista ontelokudetta niin paljon, että saan koko mallin tehdyksi :)
    -sellariina-

    VastaaPoista