sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Viikonlopun kuulumiset

Olin maaliskuussa ruisleivän leipomiskurssilla ja sain sieltä leipäjuuren. En ollut koskaan ennen tehnyt kyseistä leipää, mutta nyt täytyy sanoa, että olen jäänyt sen tekemiseen ns. koukkuun.

Viime torstaina tuli kuluneeksi neljä viikkoa edellisen juuren ottamisesta ja se tiesi sitä, että oli leivänteon vuoro. To alkoi juuren herättely ja perjantaina oli leivän valmistamisen vuoro. Kun leipäjuurta herättelee, on kodissa sellainen imelä tuoksu, mutta onneksi se vaihtuu huumaavaan leiväntuoksuun kun leivät on paistettu.

Tässä reikäleivät nousemassa:Ja tässä sitten kuumat juuri uunista tulleet leivät:Tein kaikkiaan 6 reikälaipää ja pellillisen "palttoonnappeja".

Perjantai-iltana olin teatterissa puoliskon kanssa katsomassa "Täti ja minä" -näytöstä. Aika hyvä Ulla Tapanisen ja Mika Nuojuan vuoropuhelu.

Perjantaina saapui myös poika perheineen viikonloppuvisiitille Itä-Suomesta. Lauantaina olikin sitten fammulassa touhua, kun molemmat lastenlapset olivat hoidossa, kun heidän vanhempansa olivat pienellä breikillä. Kaikki meni ihan hyvin ja kommelluksitta. Edes illalla nukkumaan mennessä ei tullut ongelmia :)

No nyt olemme jälleen kahden ja koti tuntuu tosi hiljaiselta. Vain töllä pauhaa takkahuoneen nurkassa. Onneksi Suomi voitti jälleen jääkiekossa.

Aurinkoa alkavaan viikkoonne!

-sellariina-1 kommentti:

  1. Tuoksu tuntuu täällä asti, maku on varmaan herkullinen...

    VastaaPoista