maanantai 22. elokuuta 2011

Mummonmökki

Olen jossain aikaisemmissa postauksissa ohimennen maininnut meidän mökin. Jospa nyt sitten vihdoin ja viimein raottaisin hieman verhoa ja kertoisin mistä on kysymys :)

Meidän mökki: Se on rintamamiestalon tyyppinen, mutta rakennettu joskus 1800 luvun loppuvuosilla. Se on mieheni kotipaikka, jonka talouskeskuksen lunastimme viime vuonna itsellemme vapaa-ajan asunnoksi.

Aloitimme rempan viime syksynä. Suuri haaste oli vaihtaa alimmaisista hirsistä vaurioituneet. Onneksi meillä oli osaava apulainen auttamassa. Sen jälkeen remppa on jatkunut julkisivuremontilla ja jatkuu edelleen. Eteneminen on hidasta, kun olemme miehen kanssa tehneet suurimman osan kaksistaan. Mutta eikös niin sanota että ... hiljaa hyvää tulee. Meillä ei ole mikään kiire. Tehdään kun jaksetaan ja kukkaro antaa myöten.

Tässä on 3 kuvaa viime syksyltä kun remontti oli jo aloitettu.

Kammarien pääty

Meidän mökki

Tuvan pääty


Sitten tältä suvelta. Julkisivun väri vaihtuu uuden laudoituksen myötä keltaisesta vaalean harmaaksi. Kuva on vasten aurinkoa, niin väri ei tule kunnolla esille. Ikkunoiden vuorilaudoitukset tehdään hieman koristeellisemmaksi kuin aikaisemmin.
Kammarin pääty

Tuvan puoleinen pääty. Vinttikammarin vanha ikkuna ja seinä vielä vaiheessa

Tuvan puoleinen pääty on nyt jo laudoitettu kokonaan. Yläkerran molempien päätyjen ikkunat on vaihdettu uusiin, kun vanhat oli ihan hajoamispisteessä.

Pitää seuraavalla kerralla muistaa ottaa kamera mukaan, jotta saan kuvia nykyisestä tilanteesta.


Hyvää alkanutta viikkoa kaikille lukijoille!

-sellariina-


4 kommenttia:

 1. Ihana vanha talo! Laita vaan ihmeessä lisää tällaisia postauksia :)
  Totta, hiljaa hyvää tulee...Onpahan aikaa miettiä yksityiskohtia rauhassa ja muuttaa mieltäkin remppamatkan varrella :)

  VastaaPoista
 2. Tsemppiä remppaan! Hurmaava mökki :)

  VastaaPoista
 3. On teillä urakkaa, mutta vaivannäkö varmasti palkitsee! Blogistani löytyy muuten sinulle jotain makeaa.

  VastaaPoista
 4. Kiitos Liisa! Lupaan, että postauksia rempasta tulee jatkossa lisää :)

  Kiitos Purnauskis! Tsemppiä todella tarvitaan ja kärsivällisyyttä, kun ei olla ammattilaisia, niin välillä joutuu purkamaan ja tekemään uudelleen.

  Kiitos liinu kommentista ja eritoten tunnustuksesta :) Rempassa on se hyvä puoli, kun siinä näkee heti kättensä jäljen ja kyllä se on välillä aika palkitsevaa.

  -sellariina-

  VastaaPoista